قبلا، نمایشگرهای Plasma کنتراست بسیار بالاتری نسبت به LCD ها داشتند، یعنی رنگ مشکی را مشکی تر و سفید را روشن تر نمایش می دادند. این موضوع زمانی خود را نشان می دهد که شما به تماشای فیلم و یا صحنه های تاریک بپردازید ولی زمانی که به تماشای فوتبال نشسته اید تفاوت چندانی نمی کند. البته باید بدانید که صرف نظر از نوع محتویات در حال پخش در تلویزیون، چشم انسان به نور حساس تر است تا رنگ، و این بدین معناست که هرچه کنتراست تصویر بالاتر باشد تصاویر دل چسب تر به نظر می رسند. همچنین در نظر داشته باشید منظور ما کنتراست تصویر است نه کنتراست داینامیک .
مهمترین عاملی که نمایشگرهای پلاسما را قادر می سازد تا رنگ مشکی بهتری را نمایش دهند این است که پلاسما در مقایسه با رقیب دیرنه خود LCD، کنترل بهتری برروی شدت روشنایی نور دارد چون در LCD ها از لامپ های CCFL برای ایجاد نور استفاده می شود و LCD نمی تواند تابش نور را بطور کامل در صحنه های تیره و تاریک متوقف کند. اما با ورود LCD ها با نور پس زمینه LED که امروزه به تلویزیون LED معروف هستند بازار نمایشگرهای HDTV را به سمت خود جذب کرده است این مشکل وجود ندارد. نمایشگرهای LED-Backlit نسبت به LCD های CCFL-backlit مزایای بسیار زیادی دارند: کم مصرف ترند و دمای کمتری ایجاد می کنند. روشنایی نور اتاق در تصویر نمایشگرها تاثیر بسیار زیادی دارد این موضوع در نمایشگرهای پلاسما نقش مهمتری نسبت به LCD ها دارد، چون ساختار نمایشگرهای پلاسما به نحوی است که باید شیشه جلوی نمایشگرحتما براق باشد که باعث انعکاس نور محیط می شود اما نمایشگرهای پلاسما در محیط های تاریک تصویر بی نظیری را نمایش می دهند. همچنین با پیشرفت تکنولوژی این مشکل کمی کمرنگ تر شده است.
مشکل Burn-In در Plasma
اولین نمایشگرهای Plasma مشکلی به نام Burn-In داشتند و زمانی که نمایشگر برای مدت طولانی فقط یک تصویر را نمایش می داد، کیفیت تصویر تغییر می کرد و روشنایی خود را از دست می داد دلیل آن نیز تغییر خاصیت فسفر در اثر گرما است که موجب از دست دادن روشنایی و ایجاد سایه در تصویر می شد. اگر می خواهید حقیقت را بدانید هنوز Burn-In در نمایشگرهای مدرن Plasma امروزی نیز وجود دارد اما بندرت اتفاق می افتد چون Plasmaهای امروزی مصرف بسیار کمتری نسبت به مدل های قدیمی دارند و در نتیجه گرمای کمتری نیز ایجاد می کند و این موضع باعث می شود که فسفرها در امان باشند، حتی در نمایشگرهای نمایشی فروشگاهی که معمولا مجموعه ای از تصاویر را بصورت تکراری و در تمام طول روز به نمایش می گذارند مشکل Burn-In بندرت اتفاق می افتد.
نکته بسیار مهم : در نهایت هم توصیه می شود زمانی که از نمایشگر پلاسمای خود استفاده نمی کنید آن را خاموش کنید و می بایست بدانید که گارانتی نمایشگرهای Plasma مشکل Burn-in را پشتیبانی نمی کنند.