ویدئو پروژکتور چیست ؟
ویدئو پروژکتور یا به بیان صحیح تر «دیتا پروژکتور»، دستگاهی است که تصـاویر و اطلاعـات کامپیوتری یا ویدئویی را از دستگـاه دریافت می کند .
ویدئو پروژکتور چیست ؟
ویدئو پروژکتور یا به بیان صحیح تر «دیتا پروژکتور»، دستگاهی است که تصـاویر و اطلاعـات کامپیوتری یا ویدئویی را از دستگـاه دریافت می کند .
(کامپیوتر ، ویدئو، دوربین فیلمبرداری ، دوربین دیجیتال ، تلویزیون و …) و با بزرگنمایی به روی یک صفحه یا هر سطح دیگر نمایش می دهد.استفاده از دیتا پروژکتور در عرصه آموزش و در سمینارها و کنفرانس ها عمومیت دارد.
LCD : به معنی «نمایشگر کریستال مایع» است. همانطور که میدانید اکثر دیتا پرژکتورها با استفاده از تکنولوژی LCD تولید میشوند. این تکنیک، نمایش جداگانه از هر یک از نقاط تصویر را بر صفحه نمایش امکان پذیر می سازد.این نقاط به صورت دلخواه قابل تغییرند تا تصویر شفاف و واضحی ایجاد گردد. دیتا پرژکتورهای ۳LCD دارای ۳ صفحه LCD مجزا میباشند که هریک به سیگنالهای یکی از سه رنگ (قرمز- سبز – آبی) اختصاص دارند. هنگام عبور نور از صفحات ، هر کدام از پیکسل ها می توانند برای عبور یا جلوگیری از عبور نور، باز و بسته شوند و بدینوسیله بسامد نور را تغییر داده و تصویر منعکس شده بر روی صفحه را بهینه سازی کنند.
(نکته: عمر لامپ این نوع پروژکتور تا ۲ هزار ساعت است)
LED : تفاوت این دسته با پروژکتورهای LCD، استفاده از لامپ LED در آنهاست. پروژکتورهای LED مصرف برق پایین تری نسبت به LCD ها دارند، تصویر با کیفیت تری ارائه می دهند و ابعاد جمع و جورتر و کوچکتری نسبت به LCDها دارند.
(نکته:عمر لامپ این پروژکتورها حتی تا ۱۰ برابر نمونه های دیگر و برابر با ۲۰ هزار ساعت است)
DLP : تکنیک DLP به معنی پردازش دیجیتالی نور است و با استفاده از انحراف آینه های میکروسکوپی دیجیتال کار می کند. در این تکنیک یک چیپ نیمه هادی سیلیکونی به نام «DMD» یا «Digitall Micro Mirror Device» که کوچکتر از بند انگشت است، مسؤل تحلیل و ارائه تصویر است. DMD از حدود ۱/۳ میلیون آینه میکروسکوپی تشکیل شده که که قابلیت حرکت و تغییر زاویه در دفعات بسیار زیاد را دارند. این آیینه ها می توانند تا ۵۰۰۰ بار در ثانیه به حرکت در آمده و با عقب یا جلو رفتن، وضعیت «خاموش یا روشن» ایجاد کنند. نور در این سیستم از یک منبع نور (لامپ) به یک چرخه رنگ (شامل سه رنگ اصلی) می تابد و پس از برداشتن طیفهای مختلف رنگ به تراشه DMD می رسد. در تراشه DMD پیکسلهای نوری و رنگی توسط آیینه ها و تغییر زاویه آنها تولید می شوند. بدین وسیله رنگ ها متشکل از سه رنگ اصلی (قرمز- سبز- آبی) ایجاد شده و تصویر تشکیل می شود. ترکیب تراشه DMD و چشمی هایی که در این پروژکتور بکار برده شدهاند، باعث به وجود آمدن تصاویری با کیفیت بالا می شود. این نوع پروژکتور علی رغم روشنایی و غلظت رنگ پایین، به دلیل مشاهده نشدن پیکسل ها و نیفتادن سایه بر روی پرده نمایش وسیله ای مناسب برای مصارف خانگی، نمایش تصاویر غیرمتحرک (مانند تصاویر CAD و تصاویر آموزشی می باشد)
(نکته: عمر لامپ این نوع پروژکتور تا ۲ هزار ساعت است)
LCOS : تکنیک LCOS یا کریستال مایع بر روی سیلیکون، از همان تکنیک استفاده شده بر روی تلویزیون های پروجکشن استفاده می کند.در این تکنولوژی هم مانند DLP ها از بازتابش نور به صورت تقویت شده برای تشکیل تصویر استفاده می شود اما به جای بازتاب بوسیله آینه های میکروسکوپی از کریستال مایع استفاده می کند. در مقایسه با LCD ها، در LCOS کریستال های مایع مستقیما” بر روی چیپ های سیلیکونی که با آلوینیوم روکش شده قرار گرفته اند. این چیپ ها بازتاب بسیار دقیقی دارند.
(نکته:عمق رنگ سیاه و نسبت کنتراست در LCOS ها بسیار عالی است.)